Färdiglagat i delidisken

Vår senaste matnyhet

Så gott som klart

Vår senaste matnyhet i delidisken är kött och kyckling slowly cooked samt vårt vegetariska alternativ, TZAY grillade sojaspett. Maten är klar på ett ögonblick och passar därför lika bra till vardagen som till festen. Det enda du behöver göra är att värma maten och kombinera med dina favorittillbehör.

Samtidigt är ”Så gott som klart” så långt ifrån snabbmat du kan tänka dig – kött och kyckling tillagas enligt sous vide metoden, på låg temperatur och under lång tid och smaksätts sedan med väl utvalda marinader.

FRÅN KIRUNA I NORR TILL YSTAD I SÖDER

Här hittar du butikerna som säljer Så gott som klart

Från vardag till fest

I en delidisk nära dig

Färdiglagat i delidisken – så här går det till

Sugen på kött, kyckling eller kanske vårt vegetariska och veganvänliga alternativ, TZAY grillade sojaspett? Något vällagat av hög kvalitet som ändå är klart på ett ögonblick? Fråga då efter Ridderheims ”Så gott som klart” i delidisken. Produkterna värmer du i ugn i cirka 15 minuter och tillbehören väljer du själv eller följer våra tips. På menyerna vid delidisken finns flera tips på goda tillbehör som passar till – allt från Ridderheims färdiga såser och delikatesser, till sådant du lätt svänger ihop själv medan maten står i ugnen. 

LÄS MER

Våra 7 stjärnor

Och passande recept

Här har vi samlat våra 7 färdiglagade varianter. Vi bjuder även på några av våra bästa recept som passar till både lunch, middag eller på festbuffén. Bon Appétit!

Sous vide

”I vakuum”

sous vide metoden [so:vidd]

Tvärtemot vad många tror så är sous vide metoden inget nytt på mathimlen. Namnet betyder ”i vakuum” och metoden uppfanns redan på 1970-talet av den franske stjärnkocken Georges Pralus.

Genom att råvaran tillagas i en lufttät plastpåse, på låg temperatur under lång tid, bevaras smak och saftighet. Slutresultatet blir mörare och saftigare än vid vanlig tillagning i t ex ugn eller panna.

TZAY

Vårt gröna alternativ

Say TZAY!

TZAY grillade sojaspett är vårt vegeteriska och veganvänliga alternativ på ”Så gott som klart” menyn. Produkten har sitt ursprung i en månghundraårig thailändsk tradition och består av hälsosamt sojaprotein. För den goda smakens skull har vi grillat sojaspetten, kryddat med chili och ingefära samt marinerat dem i vår Mango Jalapeño Glaze. 

LÄS MER

Till toppen av sidan
Till toppen av sidan